Передплата 2024 «Добрий господар»

Деякі кінотеатри на сході України відмовляються показувати "Поводиря"

  • 24.11.2014, 19:50
  • 422

Близько десятка кінотеатрів на сході України відмовляються від показу українського повнометражного фільму "Поводир" Олеся Саніна. Про це режисер розповів у інтерв'ю виданню "Главком".

Проблема з показом "Поводиря" виникла у 8-10 кінотеатрах на сході України, зокрема у містах Маріуполь та Краматорськ (Донецька область).

За словами пана Саніна, кінотеатри відмовляються показувати "Поводиря" через страх. "Вони бояться, що їх спалять чи підірвуть кінотеатр. Не думав, що це настільки складно", — сказав він.

Водночас режисер переконаний, що глядачі на сході України зможуть переглянути стрічку. "Зараз ми поїдемо на Схід, бо там кінотеатри відмовилися показувати наш фільм. Але люди дуже просять, тож будемо вигадувати різні альтернативні способи показу — у школах, у військових частинах. Ми придумаємо мультимедійну можливість показати фільм не лише в кінотеатрах", — зазначив режисер.

Також Олесь Санін розповів, що для деяких громадян ціна на квиток до кінотеатру є занадто високою, і творці фільму намагаються вирішити цю проблему.

"Для мене було дуже важливим, щоб цей фільм побачили якомога більше людей — я робив для цього усе можливе, і, сподіваюся, його перегляне іще більша кількість глядачів. Зараз ми просимо кінотеатри, щоб вони йшли людям назустріч і застосовували якісь пільги. Багато людей приходить до кінотеатрів і просто не має стільки грошей на квиток, але інтерес величезний. Деякі кінотеатри підтримують наше прохання", — розповів він.

Таким чином знижки надаються зокрема студентам.

Олесь Санін повідомив, що наразі працює над онлайновою версією стрічки. "Телебачення як жанр і комерційно приваблива структура помирає, принаймні у нас. 90% людей дивляться телевізійний контент через інтернет або шукають кіно, яке вони хочуть у мережі. Тож, така форма перегляду більш конкурентна. Є багато хороших фільмів, які відмовилися від телевізійної трансляції. Це практика цивілізованого світу", — вважає він.

Раніше Олесь Санін повідомляв, що готує чотирисерійну телевізійну версію стрічки.

Крім того режисер нагадав, що фільм "Поводир" став першою стрічкою в Україні, яку в кінотеатрах зможуть переглядати незрячі люди за допомогою тифлоперекладу.

Схожі новини