Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

З'вились аферисти, які діють від імені Центру звільнення полонених

  • 16.10.2014, 14:53
  • 497

В Україні з'явилися шахраї, які пропонують родичам заручників терористів за винагороду посприяти звільненню рідних. При цьому, шахраї представляються нібито співробітниками Центру звільнення полонених.

Про це йдеться на сторінці Центру звільнення полонених у Фейсбук.

"Звертаю увагу відвідувачів сторінки нашого Центру! З'явилася інформація про те, що до родичів полонених / зниклих безвісти стали надходити звернення нібито від особи офіцерів нашого Центру з пропозицією звільнення ваших родичів / друзів / знайомих за грошову чи іншу винагороду. Увага! Співробітники Центру ніколи не займалися звільненням за гроші!", — сказано в повідомленні.

"У разі, якщо Вам подзвонила людина, яка пропонує Вам за гроші звільнити Вашого родича, просить або погрожує, або вимагає. ... а в кінці все зводиться до перерахування грошей на "картку", — вислухайте... пообіцяйте співпрацю лише у тому випадку, якщо вам нададуть можливість поговорити по телефону з полоненим. Якщо ця людина дійсно утримує полоненого, то ніщо не заважає їй передати йому телефон. У всіх інших випадках Вам телефонує шахрай і аферист", — пояснили в Центрі.

"Зафіксуйте його номер і цю інформацію передайте місцевим органам МВС і СБУ. Прошу також повідомити про цей факт за вказаними номерами телефону нашого Центру", — резюмували в Центрі.

Схожі новини