Передплата 2024 «Добра кухня»

Попивши водиці, наплював до святої криниці...

  • 13.08.2014, 23:39
  • 817
фото із соцмережі
фото із соцмережі

Фото на сторінці школяра з Луганщини у соцмережі, на якому підліток показує середній палець пам’ятнику Степану Бандері та панно з фото героїв Небесної сотні, шокувало українців. Ці глумливі знімки Микола Єрьоменко зробив у Трускавці, де відпочивав за бюджетною (!) путівкою у дитячому санаторії «Джерело». Але виклав ці фото у соцмережу лише після того, як повернувся на малу батьківщину.

Коли Інтернет “підірвало” від справедливого обурення користувачів, ображені у своїх найкращих почуттях активісти-патріоти з Трускавця почали пошуки юного сепаратиста. Хотіли пояснити хлопцю, який, вочевидь, є черговою жертвою російської пропаганди, хто такий Степан Бандера і що відчувають національно свідомі люди, коли їм у душу плюють. Та з’ясувалося, що Микола з курорту давно поїхав. У «Джерелі» разом із 400 однолітками з усієї України він відпочивав із 30 травня до 24 червня. Пройшов повний курс оздоровлення. І «Нафтусі» попив, і лікувальні процедури отримав, і на уроки-заняття, які в «Джерелі» проводять педагоги-вихователі, ходив. Повноцінно відпочивши, юний гість зі сходу вирішив «віддячитись». І видав «на-гора» згадувані паскудні фотки.

Серед тих, кому пощастило відпочити у Трускавці за кошти держави, була й Наталя Соболь, молода мати із дитиною. Після ганебного вчинку юного земляка жінка зателефонувала до санаторію, щоб вибачитися за нього. Про це кореспонденту “ВЗ” розповів директор Львівського обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів (своє приміщення центр орендує в «Джерелі» — Ред.) Микола Гарасим’як, який, до речі, добре пам’ятає Миколу Єрьоменка. Останній, за його словами, частенько з групкою однолітків палив цигарки поблизу службового директорського кабінету в «Джерелі». Хлопців відганяли, але це, звісно ж, не допомагало.

У Трускавці — багато біженців-переселенців зі сходу. Не лише в «Джерелі» отримують вони притулок. У місті створено штаб, який опікується прибулими людьми. Для допомоги потерпілим від жахіть на сході при територіальному центрі соціального обслуговування та осередку «Червоного Хреста» створено 2 пункти «банку речей» — і з одягом рятують, і з взуттям. Дітей-інвалідів із зони АТО, які тимчасово проживають у Трускавці, скеровують на реабілітацію в Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Сонечко». Багато пенсіонерів-втікачів отримують тут пенсію. Про це розповіла керівник управління праці та соціального захисту населення Трускавецької міськради Юстина Когут. Усі біженці вдячні тим, хто підтримує, допомагає, турбується про них. Микола Єрьоменко — окремий випадок.

P. S. Микола Єрьоменко знову «засвітився» у соцмережі. Щоправда, цього разу він публічно вибачився за свій ганебний вчинок. «Вибачте мені за ці фото. Ці фото я зробив ще в травні. Тоді не розумів, що Україна — хороша країна. Я люблю Україну. Україна краща за Росію», — написав «покаянну».

Схожі новини