Передплата 2024 «Добра кухня»

Балута просить Раду підтримати проект постанови про розпуск Харківської міськради

  • 12.08.2014, 13:19
  • 383

Через присвоєння міськрадою звання "Почесний громадянин Харкова" російському бізнесменові

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута просить Верховну Раду підтримати проект постанови №4431а від 06.08.2014 року "Про дострокове припинення повноважень Харківської міської ради".

Про це йдеться у зверненні Балути до депутатів Ради.

"Справедливе обурення моїх земляків викликали події, які відбулися під час проведення чергової сесії Харківської міської ради 6 серпня 2014 року. Йдеться про кричуще ганебне рішення присвоїти високе звання "Почесний громадянин Харкова" громадянам країни, яка фактично веде неоголошену війну проти України, Фуксу і Шишкіну", — сказано у зверненні.

За словами Балути, до нього надходить багато звернень із цього приводу від громадських організацій і мешканців регіону.

На думку Балути, нагородження почесним званням російського бізнесмена Павла Фукса може розглядатися переважно в моральній площині.

"Втім, нагородження Олександра Шишкіна, члена Ради Федерації Федеральних зборів РФ, який несе персональну відповідальність за анексію Криму і збройну агресію проти Української держави, є відверто антиукраїнським вчинком і містить ознаки державної зради", — сказано у зверненні, повідомляють Украинские новости.

На підставі цього Балута просить депутатів Ради підтримати проект постанови про розпуск міськради та призначити позачергові вибори Харківської міськради та мера Харкова.

Нагадаємо, Харківська міська рада на своїй сесії 6 серпня ухвалила рішення про присвоєння звання почесного громадянина Харкова членові Ради Федерації Росії, члену комітету РФ РФ з оборони і безпеки Олександрові Шишкіну.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков 6 серпня закликав Верховну Раду розпустити Харківську міську раду.

Прокуратура Харкова має намір просити суд скасувати рішення міської ради про присвоєння членові комітету з оборони і безпеки Ради Федерації Росії Олександрові Шишкіну звання почесного громадянина міста.

Схожі новини