Передплата 2024 «Добрий господар»

Ні пуха ні пера! На Львівщині в суботу стартує сезон полювання на пернату дичину

  • 05.08.2014, 01:03
  • 827

9 серпня, в суботу, о 18 годині на Львівщині розпочинається сезон полювання на пернату дичину, повідомив кореспонденту “ВЗ” мисливствознавець міської ради УТМР В’ячеслав Василенко. Сезон триватиме до 30 листопада включно, а з 6 грудня до 28 грудня – по окремих разових картках. Днями полювання на пернату дичину є субота і неділя.

9 серпня, в суботу, о 18 годині на Львівщині розпочинається сезон полювання на пернату дичину, повідомив кореспонденту “ВЗ” мисливствознавець міської ради УТМР В’ячеслав Василенко.

Сезон триватиме до 30 листопада включно, а з 6 грудня до 28 грудня — по окремих разових картках. Днями полювання на пернату дичину є субота і неділя.

Полювати можна на норця великого, качок (крім гоголя, черні білоокої та червонодзьобої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, лутка, крехів (крохалів), сірої качки (нерозня), широконіски, шилохвості), лиску, курочку водяну, пастушків, куликів (крім кулика-сороки, баранця великого (дупеля) ходуличника, шилодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвостів, поручайника, крем’яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйків морського, малого, великодзьобого, галстучника), голубів (крім голуба-синяка), на гусей (сіру, білолобу велику, гуменника).

Норма добування пернатої дичини одним мисливцем за день полювання не повинна перевищувати:

Вид пернатої Кількість дичини

Норців великих 2

гусей 2

качок 3

лисок 5

водяних курочок 4

голубів 10

куликів 5

Полювати заборонено на озері Глинна Наварія Пустомитівського району, на територіях відтворюючих дільниць та на відстані ближче ніж 200 метрів від будівель населеного пункту і окремо розташованих будівель, де можливе перебування людей.

Щоб уникнути непорозумінь з перевіряючими особами, не забувайте мати при собі весь необхідний комплект документів на право полювання, передбачений статтею 14 Закону України «Про мисливське господарство та полювання».

Схожі новини