Передплата 2024 «Добра кухня»

Львів вшанував жертв Скнилівської трагедії

  • 27.07.2014, 16:50
  • 803

У Львові вшанували жертв Скнилівської трагедії. Жалобні заходи розпочалися богослужінням, після якого скорботна хода рушила до пам'ятного знаку на летовищі, де 27 липня 2002 року під час авіашоу військовий літак Су-27 просто врізався у натовп глядачів.

Тут до 78 каменів, які символізують загиблих, поклали квіти та запалили лампадки.

«Для нас це лихо не має терміну давності. Під час авіашоу загинув мій молодший брат, який щойно закінчив медінститут і мав стати лікарем. Загинули його найближчі друзі дитинства, загинули 78 людей, серед яких — 28 дітей, постраждали понад 300 присутніх на летовищі»,- зазначив брат одного із загиблих.

Нагадаємо, 27 липня 2002 року на Скнилівському аеродромі у Львові під час демонстрації фігури вищого пілотажу військовий літак Су-27 спікірував на людей. Пілотам, які встигли катапультуватися, інкримінували відхилення від льотного завдання, низький професіоналізм і недбальство. Їх засудили до 14 та 8 років ув`язнення та до відшкодування мільйонних сум за розбитий літак. Самі льотчики не визнали своєї провини і вказували на погану організацію шоу, зокрема на те, що їхні польотні карти суттєво відрізнялися від місцевості, де мали бути проведені маневри.

До відповідальності за трагедію було безпосередньо притягнено 10 осіб, а сім`ї постраждалих звернулися за справедливістю до Європейського суду.

Схожі новини