Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Трускавцю на день народження польське місто-побратим подарувало… бронежилети

  • 16.06.2014, 15:21
  • 348

Учора, 15 червня курорт Трускавець відзначав 187-му річницю свого заснування. Це було сумне святкування. У зв’язку з трауром в державі за загиблими українськими військовими та прикордонниками, у місті були приспущені прапори та скасовані всі розважальні заходи. Повідомила прес-служба міської ради.

"Урочисте віче, яке проходило у неділю о 19.00 на головній сцені міста, розпочалося з траурної мелодії «Пливе кача…», хвилиною мовчання вшанували трускавчани пам'ять загиблих воїнів.

Звертаючись до мешканців та гостей міста, які чисельно зібралися на віче на майдан Незалежності, міський голова Руслан Козир наголосив, що сьогодні найперший обов’язок кожного громадянина- стати на захист України, зміцнювати обороноздатність держави, відроджувати патріотичний дух. Руслан Козир подякував польським містам-побратимам, які, незважаючи на складну ситуацію,приїхали на святкування Дня міста і привезли найдорожчі подарунки — два бронежилети. У цих бронежилетах будуть воювати трускавчани за свободу і незалежність України.

Цього урочистогоі сумного дня у Трускавці відбувався збір коштів на придбання бронежилетів для пограничників Мостиської застави, які відправляються охороняти східні кордони держави і якихочолює трускавчанин майор Іван Яблонський. До збору коштів долучилася мати командира Ганна Яблонська. Їй допомагали активістки Леся Дідик, Ольга Куц таОксана Кіселичник. Усього зібрано 11 тисяч 616 грн. Ще 500 доларів США пожертвувала співачка Оксана Білозір, яка у ці дні була у Трускавці на гастролях. Її волонтери зустріли біля бювету. Зібраних коштів вистачить на 4-5 куленепробивних бронежилетів.

Схожі новини