Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Затримано ватажка злочинного угруповання "Башмакі"

  • 04.06.2014, 19:15
  • 572

Сьогодні вночі під час спільної операції прокуратури міста Києва та працівників карного розшуку був затриманий Юра Молдован — організатор злочинного угруповання, яке пов'язують із вбивствами на замовлення, рейдерством, здирництвом та іншими тяжкими злочинами. У 90-ті роки ця злочинна група діяла на території України під назвою "Башмакі".

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Під час затримання в автомобілі Молдована знайдено вогнепальну та холодну зброю, димові пристрої, гумові кийки, жезл працівника ДАІ, а також пластикові стрічки для фіксації рук і ніг.

У рамках досудового розслідування, яке почала прокуратура столиці наприкінці травня, встановлено, що група осіб на чолі з молдаванами незаконно позбавила свободи киянина та вимагала від нього сплатити $ 103 тис.

Погрожуючи вбивством, злочинці завдали заручникові ножове поранення. Заляканий чоловік погодився віддати бандитам гроші. І тільки тоді його відпустили.

Молдовану повідомили про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі) та ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання).

Ще трьох активних учасників угрупування оголосили в розшук.

Нагадаємо, на початку травня в МВС повідомляли, що в Криму за вказівкою самопроголошеного прем'єр-міністра Сергія Аксьонова один з лідерів бандформування "Башмакі" Микола Чередник на прізвисько "Лисий", або "Церковник" вербує людей для участі у терористичних операціях у східних та південно-східних регіонах України.

Джерело: Лівий Берег

Схожі новини