Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Чому наші галичани мусять воювати?»

  • 02.06.2014, 22:58
  • 565

Другу добу блокують виїзди з Яворівського полігона жінки з Яворівського та прилеглих районів. На полігоні цими днями проходять військову підготовку мобілізовані у Збройні сили із запасу військовослужбовці. “Не пустимо наших синів на війну!” — кричать добродійки.

“Чому наших дітей відряджають на схід? — кричала у слухавку, спілкуючись з кореспондентом “ВЗ”, одна з пікетувальниць. — Чому наші галичани мусять воювати? Влада хоче, щоб у Західній Україні хлопів не залишилося?..”.

2 червня хтось із пікетувальників порубав дерева, стовбурами яких повністю перегородили виїзд з Яворівського полігона на автотрасу Львів-Краковець. Як пояснив Яворівсько-Мостиський військовий комісар підполковник Володимир Петрівський, полігон пікетують жінки та дружини запасників мобілізованих до 24-ї механізованої бригади. За словами офіцера, більшість чоловіків готові до захисту територіальної цілісності держави. Цими днями в усіх місцевих храмах оголосили звернення Яворівсько-Мостиського об’єднаного комісаріату, в якому яворівців закликали “стати на захист неньки-України та забезпечення миру в державі”.

Схожі новини