Передплата 2024 «Добрий господар»

«Хюндаєм» – до міста «Нафтусі»

  • 01.06.2014, 22:38
  • 558

Учора до Трускавця прибув перший швидкісний туристичний потяг “Інтерсіті Плюс” – Київ-Трускавець. Близько 200 людей прийшли на залізничний вокзал, щоб на власні очі побачити «Хюндай», який дотепер курсував між Києвом та Львовом. Починаючи з 1 червня, кінцевою станцією для швидкісного потяга стало місто «Нафтусі».

хюндай
хюндай

На цю подію у Трускавці чекали давно. У своєму вітальному слові міський голова Трускавця Руслан Козир подякував усім, хто, об’єднавши зусилля, таки добився, аби між Києвом і Трускавцем запрацювало швидкісне транспортне сполучення. Разом із першими пасажирами, яких, за інформацією Руслана Козиря, було близько 50, до Трускавця приїхали й ті, хто найбільше долучився до відкриття нового маршруту — начальник Львівської залізниці Богдан Піх та директор Української швидкісної компанії Леонід Лобойко.

І гості, і господарі курорту, підписавши меморандум про співпрацю між Укрзалізницею та Трускавецькою міськрадою, задекларували свою готовність до продовження гарної справи. Сьогодні, у час технологічних досягнень, як зауважив у своєму слові Леонід Лобойко, новий потяг наразі важко назвати швидкісним: у першій своїй поїздці зі Львова до Трускавця пасажири доїхали за 1 годину 41 хвилину. Майже на годину швидше, ніж звичайною електричкою, але все ж до швидкості, з якою зазвичай рухаються швидкісні потяги, ще далеко.

Працювати є над чим. Разом із Лео­нідом Лобойком до Трускавця приїхала чисельна група Української залізничної компанії. Саме їм, фахівцям, найперше доведеться поламати голову над тим, аби якомога швидше скоротити час руху широко розрек­ламованого транспортного засобу, який на українських залізничних магістралях очікуваних надій наразі не виправдовує. Із 10 закуплених Україною «Хюндаїв» лише п’ять вже задіяно, працюють. Технічні можливості потяга нібито високі, але в українських умовах корейська «новинка» чомусь частенько ламається. Принаймні так було донедавна...

Утім, у Трускавці вірять, що новий маршрут допоможе виявити усі дотепер нерозкриті «плюси» швидкісного потяга. За задоволення добратися з Трускавця до Львова слід викласти близько 130 грн. Звичайною елект­ричкою подорож з міста «Нафтусі» до міста Лева коштує 11 гривень.

Схожі новини