Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

СБУ оголосила Клименка в розшук

  • 31.05.2014, 20:46
  • 316

Колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка Служба безпеки України оголосила в розшук. Інформація про розшук оприлюднена на сайті МВДв розділі " Особи, які ховаються від органів влади".

Клименко підозрюється у зловживанні владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 с. 364 Кримінального кодексу).

Екс-міністр зник з поля зору українських правоохоронців 21 лютого.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура підозрює Клименка в завданні збитку бюджету України на суму понад 6 млрд грн. Встановлено, що Клименко організував в Одеській, Київській, Донецькій і Харківській областях так звані "програмні" підприємства, метою яких було надання послуг з розмитнення товарів на території України за значно заниженою митною вартістю. Принцип роботи цієї схеми полягав в ухиленні і мінімізації сплати податків і зборів до держбюджету шляхом реального зменшення ваги вантажу з підробкою супровідних документів на вантаж, заниження його вартості.

Крім того, його підозрюють в організації схеми ухилення від сплати податків підприємствами реального сектора економіки. Принцип роботи цієї схеми полягав у наданні підприємствам можливості користуватися послугами структур по переведенні в готівку, які були підконтрольні Клименко.

Схожі новини