Передплата 2024 ВЗ

Українці пікетуватимуть концерт "Віртуозів Москви" в Торонто

  • 10.05.2014, 02:30
  • 524

Громадська група «Бойкот Росії в Північній Америці» закликає Канаду до бойкоту культурних обмінів із Росією через її агресію проти України.

Громадська група заявила, що бойкотуватиме виступ російського диригента Володимира Співакова і його оркестр "Віртуози Москви" через підписання урядової декларації, що схвалює вторгнення Росії в Україну, передає Еспресо.TV, з посиланням на Тhestar.com

"Тут, в українській громаді, люди говорили, що не потрібно змішувати культуру і політику, концерт є культурною подією, але я вважаю, що ми повинні це зробити. Співаков вийшов і підтримав вторгнення до Криму. Він зробив це питання політичним", — сказав 58-річний окуліст із Торонто, Річард Герейчук, канадський українець у третьому поколінні.

Також, він розповів, що прихильники суверенітету України по всьому світу організовують подібні демонстрації проти російських виконавців і художників, які гастролюють закордоном.

Своєю чергою, Рой Томсон, представник концертного залу, де має відбуватися виступ Співакова, сказав, що вони не втручаються в політичні питання, а лише надають залу для проведення концертів.

"Хоча ми розуміємо позицію громадської організації, але наша корпорація не бере участі в забороні виступу будь-якого виконавця."

Світлана Дворецький, яка є промоутером концерту, повідомила, що виступ "Віртуозів Москви" був заплнований 18 місяців тому, а організатори акції протесту лише зараз попрсили про скасування концерту.

"В принципі, кожна мистецька і музична установа чи балетна трупа театру в Росії в значній мірі субсидується урядом, і вони зараз у дуже складному становищі, бо Росія не є вільною країною».

Вона сказала, що Володимир Співаков і його 30 членів оркестру були запрошені не для висловлювання своїх політичних поглядів, а лише як блискучі музиканти. Також,вона нагадала, що музикант підтримує дитячу лікарню в Нью—Йорку, він виступав в Україні в 1986 році, через три дні після ядерної катастрофи в Чорнобилі, щоб показати свою підтримку країні.

"Ми живемо в демократичному суспільстві, вільній країні. Ми не можемо просто скасувати концерт, тому що його політичні погляди не відповідають вашім. Це проти демократичних цінностей цієї країні ", сказала Дворецька.

Схожі новини