Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Таджикистан забрав у Фірташа підприємство "Гулістон"

  • 03.04.2014, 13:31
  • 407

Економічний суд Душанбе вчора постановив конфіскувати ЗАТ "Гулістон", головним акціонером якого є український бізнесмен Дмитро Фірташ.

Про це повідомив адвокат Ісхок Табаров.

"Фірташу у цьому ЗАТ належить 95% акцій, решта 5% — синові Зайда Саїдова — Хайрулло", — сказав він.

Екс-міністр промисловості, лідер незареєстрованої партії "Новий Таджикистан" Саїдов у лютому поточного року був засуджений на 26 років позбавлення волі за п'ятьма статтями КК, в тому числі і за економічні злочини.

ЗАТ "Гулістон" виробляє одяг з бавовняної та джинсової тканини під брендом Winguardia, велика частина якої експортується.

Табаров, який представляв у суді інтереси Хайрулло Саїдова, зазначив, що судовий процес проходив без участі Фірташа і його представників, хоча, за його словами, повістку-повідомлення надіслано двічі.

АТ "Гулістон" конфісковано за позовом агентства по боротьбі з корупцією та з фінансового контролю. Воно заявило, що при приватизації майна тоді швейної фабрики "Гулістон" були порушені закони країни.

Нагадаємо, Фірташ також звинувачується владою США в підкупі чиновників в Індії для отримання ліцензій на видобуток титановмісних мінералів. Йому загрожує конфіскація активів та 20 років в'язниці.

Джерело: РИА Новости

Схожі новини