Передплата 2024 ВЗ

Потерпілий, в якого начебто вимагали хабар, ігнорує суд

  • 31.03.2014, 00:22
  • 563

Несподівана колізія у резонансному судовому процесі про так званих хабарників з Миколаївської міськради Львівської області. Один з головних фігурантів справи – харківський підприємець Віктор Богдан — вдруге поспіль ігнорує виклик на допит. А без його «живих» показів процес загальмовано. За неповагу до суду колегія суддів, яка розглядає справу, вирішила оштрафувати бізнесмена на суму, еквівалентну двом мінімальним заробітним платам – 2436 грн. Якщо підприємець знову не з’явиться на судове засідання, його доставлять туди примусово.

Першого разу, 14 березня, свою неявку Віктор Богдан пояснив тим, що, мовляв, дорога з Харкова на Львівщину… надто далека. Представник обвинувачення просив зважити на цей аргумент і гарантував суддям, що наступного разу, через два тижні, потерпілий обов’язково прибуде і даватиме покази. Однак пан Богдан підвів прокурора — до Миколаївського райсуду знову не прибув. Цього разу у телеграмі-поясненні разу свою неявку пояснював тим, що у країні зараз … складна політична ситуація, що він боїться за своє життя-здоров’я. Ці аргументи викликали у судовій залі сміх. Підсудні, працівники Миколаївської мерії, згодом у кулуарах казали кореспонденту «Високого Замку»»: свого часу, коли харків’янин Віктор Богдан представляв себе потужним інвестором і хотів у Галичині придбати ділянку під великий бізнес-проект, на далеку дорогу і події у країні не скаржився, прямо таки оббивав пороги тутешніх офісів...

Джерела «ВЗ» повідомили, що однією з причин того, що Віктор Богдан «не йде у люди», може бути те, що бізнесмена розшукують податківці за начебто створення фіктивних фірм і ухиляння від сплати податків.

Справа про «миколаївських хабарників» наробила шуму у червні 2013 року. Тоді, за повідомленням львівської прокуратури, за отримання неправомірної вигоди було затримано міського голову Миколаєва Ігоря Хімчака, його заступника та ще кількох підлеглих. Їх звинувачували у тому, що за сприяння при виділенні земельної ділянки під будівництво ливарного виробництва на окраїні Миколаєва вимагали від харківського бізнесмена Віктора Богдана 1 млн. грн. хабара. Підсудні категорично заперечують свою вину і кажуть про грубу міліцейську підставу. На час судового процесу обвинувачені перебувають на волі, внісши визначену грошову заставу у розмірі 300 мінімальних зарплат (від 343 тис. до 360 тис. грн.).

Схожі новини