Передплата 2024 ВЗ

Троїцький звільнився з Київського муніципального театру

  • 25.03.2014, 18:09
  • 508

Владислав Троїцький, якого раніше було призначено художнім керівником Київського муніципального театру опери і балету для дітей та юнацтва, написав заяву про звільнення з посади за власним бажанням.

Нині оголошено конкурс на заміщення вакантної посади, про що і йдеться на офіційному сайті театру.

За словами директора театру Юрія Щура, Влад Троїцький подав заяву за власним бажанням. "Він звільнився з театру. В нас вже оголошено конкурс на заміщення вакантної посади", — розповів він кореспондентові Української правди. Життя.

На запитання про те, що стало причиною звільнення худрука, пан директор відповів, що кожна людина має право прийняти те чи інше рішення і Владислав так вирішив.

Відповідаючи на те, чи міг колектив вплинути на рішення Троїцького звільнитися, Юрій Щур відповів: "Як має колектив впливати на художнього керівника? Можливо, по-різному впливав. Але те, що Влад прийняв таке рішення — це тільки його рішення".

Нагадаємо, частина трупи Київського муніципального театру опери і балету для дітей виступила проти призначення Владислава Троїцького художнім керівником театру.

Зокрема, у прес-релізі, надісланому на адресу редакції йшлося, що колектив вимагає "негайно скасувати незаконний наказ про затвердження пана Троїцького на посаду".

"Ми вимагаємо від Департаменту культури КМДА негайно скасувати незаконний наказ про затвердження пана Троїцького на посаду без проведення відповідного конкурсу і наполягає на законному праві провести конкурс на заміщення посади художнього керівника", — озвучив вимогу трудового колективу голова профспілкової організації театру В.І. Калітовський.

У вікдритому листі проти керівництва театром Троїцького свої підписи поставили 295 осіб із 374 членів трупи.

В свою чергу, Троїцький заявив, що конфлікт у Київському муніципальному театрі опери і балету для дітей виник через непорозуміння.

"У людей є страхи перед змінами, які я не збирався робити", — сказав Троїцький, пояснивши, що наразі займався лише організаційними справами, як-то приведення до ладу цеху, налаштування світла.

"Я не влізав у творчий процес взагалі, нічого не закривав, просто переглядав репертуар. Більше того, я відмовлявся від інтерв’ю, поки не вникну повністю у справи театру", — сказав Троїцький.

Непорозуміння з колективом виникло через неавторизований текст, записаний під час публічної лекції.

"Я читав лекцію в театральному музеї. Одна журналістка, не авторизувавши текст, опублікувала його, вирвавши з контексту фрази і переінакшивши все. Деякі фрази можна було інтерпретувати як неприємні для співробітників театру. Вони не різкі, з повагою до колективу. У той же день, коли дізнався про цю публікацію, опублікував спростування, пояснення", — розповів Троїцький.

Джерело: Українська правда. Життя

Схожі новини