Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українці стали активніше купувати в інтернет-магазинах

  • 15.01.2014, 18:21
  • 353

У 2013 році українські онлайн-покупці стали значно активніше купувати в інтернеті всі категорії товарів. Найчастіше в інтернеті українці купують електроніку і побутову техніку, одяг, косметику та парфумерію, а також аксесуари та подарунки. Топ-3 лідерів сайтів, які асоціюються з покупками в інтернеті, залишилися незмінними. У той же час більше українських інтернет-користувачів стали купувати у закордонних інтернет-магазинах.

Про це свідчать результати дослідження онлайн-торгівлі України, яке здійснила GfK Ukraine.

Так, у 2013 році через інтернет стали на 6-8% активніше купувати всі категорії товарів. Структура покупок виглядає наступним чином: частіше через інтернет купують побутову та комп'ютерну техніку і електроніку (у 2013 73 % онлайн-покупців вказали цю категорію товарів проти 64 % у 2012 році ). Найбільш активно, як і раніше, купують цифрову техніку (зокрема, мобільні телефони, електронні книги, комп'ютери тощо), малу побутову техніку та аксесуари клавіатури, веб-камери тощо), і відносно меншу — аудіо-відео і велику побутову техніку.

Одяг залишається на другому місці за популярністю серед онлайн-покупок (половина онлайн-покупців купували цей товар протягом останніх 12 місяців).

Третє місце ділять косметика і парфумерія та аксесуари і подарунки.

Джерело: ZN.UA

Схожі новини