Передплата 2024 «Добрий господар»

Козловський VS Кондратюк: хто кого?

  • 21.11.2013, 23:51
  • 1 420

Конфлікт між Козловським та Кондратюком тягнеться вже більше року. Все через те, що співак вирішив “йти у вільне плавання” без продюсера, але виконувати пісні, які вони записали спільно. Кондратюк, обурений тим, що порушують його авторські права, подав у суд на колишнього підопічного. Судова тяганина триває вже більше року, і тепер наче з’явилося світло в кінці тунелю...

Нещодавно на своїй сторінці у Фейсбуці Віталій Козловський написав: “Сірий осінній день став для мене надзвичайно плідним... І закінчився прекрасною новиною — я виграв апеляційний суд!!! “Є ті, хто радіють після перемог. У мене нема на це часу” (Жозе Моуріньйо). Прихильники Козловського одразу почали радісно вітати співака з перемогою. Сам співак це коментує так: “З’ясувалося, що Кондратюк укладав шахрайські договори і незаконно претендував на роялті від використання мого матеріалу. Також рішення суду означає, що ні Кондратюк, ні Українська музична видавнича група не мають права забороняти використання моїх фонограм і відеокліпів”.

Натомість Ігор Кондратюк на своїй сторінці у Фейсбуці прокоментував ситуацію так: “Всі заголовки до матеріалів говорять про те, що всі слабко розуміють (як і сам автор допису, до речі), як таке ДИВНЕ з точки зору закону про авторське та суміжні права рішення Апеляційного суду м. Києва пов’язане з моєю суперечкою з так званою «невдячною свинею» про заборону на використання пісень, права на які належать мені. Відповідаю: ніяк. Суди в Оболонському суді продовжуються. Сподіваюсь на справедливі рішення цих судів. Я продовжую говорити про те, що дам коментар після закінчення розгляду судами МОЇХ позовів до відповідача”.

Журналістові “ВЗ” Кондратюк ситуацію прокоментував так :“Цей суд не стосується тих судів, які я веду з Козловським за порушення мого авторського права. Тобто він мене стосується тому, що я там виступаю відповідачем разом з “Українською музичною видавничою групою”, але стосунку до тих судів не має. Те, що вони зараз роблять, — це його адвокати виправдовують свій гріх, який їм хтось оплачує. Хто — не знаю, але можемо здогадатися...”.

Схожі новини