Передплата 2024 «Добра кухня»

Bellingcat буде розслідувати смерть Віталія Шишова

  • 03.08.2021, 14:05
  • 747

Журналісти інтернет-видання Bellingcat негайно спрямують усі ресурси на розслідування обставин смерті глави “Білоруського дому в Україні” Віталія Шишова, який зник напередодні у Києві та був знайдений повішеним в одному зі столичних парків

Про це в коментарі «Ехо Москви» розповів журналіст-розслідувач Христо Грозєв.

Він повідомив, що у Bellingcat припускають, що смерть Шишова може бути пов’язана зі спецоперацією спецслужб Росії. Та додав, що не має сумнівів у тому, що загибель Шишова не є самогубством.

«По-перше, навіть без попередньої інформації, я б сказав, що це не самогубство. Але я б не став писати до того, як у нас не було б повної картини події. Те, що це дозволяє припустити, що це спецоперація, це факт, що ми кілька днів працюємо над інформацією, яку ми (змогли отримати — прим. ред), що в Києві присутні співробітники ФСБ Росії, які інтегрувалися серед опозиційних білоруських груп, які перебувають в Україні. Звичайно, це може бути випадковістю. І зараз ми чуємо цю новину. Це означає, що зараз ми направляємо всі свої ресурси на розслідування цього вбивства, якщо це вбивство», — заявив Грозєв.

Читайте також: Європарламент відреагував на смерть очільника Білоруського дому

Схожі новини