Передплата 2024 ВЗ

На Львівщині почався фестивальний сезон: десять кращих заходів

  • 01.08.2021, 11:35
  • 975

Свята, концерти і розваги відбуватимуться у різних містах і селах області. Фестивалі відрізнятимуться як за тематикою, так і за музичними смаками і розвагами

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

31 липня — 1 серпня Славсько фестивалить. Як анонсують організатори «Славсько-Фанк» — це вибуховий мікс з української музики 70-х та сучасних актуальних виконавців. Хедлайнери головної сцени на Співочому полі — ВВ, Latexfauna, Степан Гіга, ВІА Кобза.

У межах фестивалю покажуть фільм «Вусатий фанк» про один із найцікавіших періодів української популярної музики.

Також діятиме фудкорт, де гостей чекає 20 торгових точок із їжею та напоями, зокрема автентична бойківська кухня, а також майстер-класи з приготування бойківських страв. Вхід для усіх безкоштовний.

Детальніше — https://cutt.ly/fQs16uX

У селі Кульчиці Самбірського району відбудеться Міжнародний фестиваль української слави «Кульчиці Фест». Мистецький захід, що популяризує українську культуру, прижився і проводитиметься вже десятий раз.

На вас чекають: співочі гурти, козацькі забави, галерея традиційних та нетрадиційних ремесел, а також майстер-класи, які перенесуть усіх охочих в епоху Козацької доби з їхніми традиціями та побутом.

Для малечі діятимуть атракціони, а прихильники народних промислів можуть поповнити свої колекції неповторними виробами, які залишать згадку про цей фестиваль на довгі роки.

Захід буде супроводжуватися виступами кращих художніх колективів Самбірщини, а також популярних артистів із різних куточків України.

У перший день серпня на території палацу графа Казимира Бадені відбудеться вже другий за ліком фестиваль #BadeniFest у стилі «ретро».

На подвір’ї палацу Бадені облаштують імпровізовану сцену, де впродовж дня триватимуть мистецькі виступи творчих колективів та виконавців Львівщини. Також діятиме «Містечко майстрів» та дві фотозони.

Поряд відбуватимуться майстер-класи, конкурси на кращий ретро-костюм і двійників графа.

Детальніше — https://cutt.ly/pQs0ihR

На вас чекає сім днів Українського Середньовіччя!

Захід вперше відбувся в 2006 році і є найстарішим в Україні історичним фестивалем, який проводиться щорічно без перерв. Особливістю заходу є його орієнтованість на певний період минулого — час існування міста-фортеці IX-XVI століття.

Гостей заходу планують максимально інтегрувати в українську історичну добу Х-ХV ст. та зробити кожну локацію дійсно автентичною. Для цього на фестивалі працюватимуть найкращі дослідники та реконструктори, а різноманітна програма дозволить відвідувачам пізнати всю багатогранність давньої епохи.

Традиційно гостей чекатиме:

  • бугурти та лицарські поєдинки;
  • стрільба з луків та арбалетів;
  • театри та література;
  • вуличні музиканти і велика сцена;
  • вогняна і лазерна вистава;
  • ремісничі майстер-класи та середньовічний ярмарок.

Родзинкою фестивалю «Ту Стань! 2021» стане програма суботнього вечора (з 22-ї до першої години) із нічним штурмом фортеці, лазерним і вогняним дійством, ватрою до світанку та кінопоказом.

Детальніше — https://cutt.ly/4Qs0gTj

У неділю, 8 серпня, у селі Ганачівка відбудеться фестиваль «Медова Забава».

Проведення фестивалю покликане популяризувати галузь бджільництва, сприяти розвитку локальних пасік не лише в частині виробництва, але й у формі туристичних та оздоровчих локацій.

На гостей заходу чекає концертна програма за участі народних та самодіяльних колективів, ярмарок продукції бджільництва, дегустація меду та медопродуктів.

Також присутні зможуть відвідати експозицію виставки, присвяченої 150-й річниці від дня народження Григорія Кузневича, українського скульптора, майстра монументально-декоративної скульптури, взяти участь у майстер-класах, забавах та конкурсах.

14 серпня 2021 року на «Арена Львів» зустрічайте ювілейний проєкт «Ukrainian Song Project/Українська пісня» у Львові!

Цьогоріч на вас чекає вся історія музики за 30 років Незалежності України і рекордна кількість учасників. За час існування проєкту «Ukrainian Song Project/Українська пісня» посіла почесне місце серед національних премій і здобула неофіційну назву «Українське «Євробачення».

У рік ювілею Незалежності нашої держави організатори готують неймовірне стадіонне шоу і прагнуть відтворити всі 30 років розвитку української музичної індустрії в одному концерті. Тому на глядачів чекають тільки перевірені часом хіти, які звучали для нас з початку 90-х і дотепер! Глобальною ідеєю концерту виступає презентація розвитку української музики за 30 років Незалежності України.

Львівський фотографічний фестиваль в цьому році триватиме цілий тиждень: з 16 по 22 серпня. На вас чекають проведення лекцій, презентація книжок, майстер-класи, відкриття виставкових проєктів та багато інших цікавих подій.

Міжнародний фестиваль «Мисливська ватра» відбудеться в палаці баронів Гренделів (Миколаїв). Мисливські колективи з усіх куточків України та Європи зберуться задля обміну досвідом у мисливській царині, а також популяризації мисливської культури та ловецьких традицій. У рамках заходу також відзначатимуть День працівника лісу.

Під час фестивалю відбуватимуться конкурси мисливських колективів, дитячі вікторини, забави, виступи художніх етнічних та професійних колективів. Будуть представлені виставки експонатів мисливської таксидермії, мисливських трофеїв, виставка-продаж картин, фотографій, виробів із дерева та шкіри, біжутерії та інших виробів на мисливську тематику.

Яскраве завершення літа з гуртами «Океан Ельзи», «The Hardkiss», «Один в каное», «Антитіла», «ДахаБраха», «Ляпис 98», «5'nizza», «Latexfauna», «Крихітка»…

Zaxid Fest проходитиме у відпочинковому комплексі «Чарівна долина» з 27 до 29 серпня. На Вас очікують неймовірні виступи музикантів на фоні розкішної природи. Під час фестивалю працюватиме наметове містечко з охороною, зарядні станції, стоянки для автомобілів. І немає значення, які у вас музичні вподобання, тут знайдеться музика для кожного.

Зустріньте початок осені з надзвичайною енергією та драйвом.

Детальніше — https://zaxidfest.com/

У Нагуєвичах відсвяткують 165-ий день народження Івана Франка

У програмі фестивалю:

  • майстер-класи;
  • музейний університет;
  • літературна ватра з письменницею Галиною Пагутяк;
  • виставка авіатехніки, присвячена Петру Франку;
  • байкер-шоу;
  • концертна програма за участі народних колективів та етногуртів;

Хедлайнер фестивалю — гурт «Пацики з Франека».

Схожі новини