Передплата 2024 ВЗ

Заморожені фрукти є кориснішими, ніж "магазинні фрукти"

  • 18.10.2013, 19:56
  • 533

Більшість пересічних громадян вважають, що свіжі фрукти завжди є кориснішими, ніж заморожені. Проте, останні дослідження показали, що продукти, які піддалися глибокому заморожуванню в короткі терміни, краще зберігають свої корисні властивості, ніж їх аналоги, що знаходяться на полицях магазину, повідомляє сайт "Медвести".

Виявилось, що 70% заморожених фруктів містять більше антиоксидантів і вітамінів, ніж свіжі фрукти. На підтвердження даного факту британські учені провели ряд досліджень, в ході яких довели правоту своєї теорії. Вітамін С, поліфеноли, лютеїн, мікроелементи і інші речовини набагато краще зберігаються, якщо взяти свіжий продукт і відразу ж піддати його глибокому заморожуванню. Водночас більшість корисних речовин залишаються активними протягом тривалого періоду часу.

Натомість покупцям часто нав'язують думку, що все корисне міститься тільки в свіжих продуктах. Однак маркетологи забувають сказати, що більшість «свіжих» овочів і фруктів обробляються спеціальними речовинами, які забезпечують збереження зовнішнього вигляду, але не корисних властивостей. Зазвичай продукт проходить стадії збору, обробки, тривалого транспортування і зберігання в магазині, тому поняття свіжості є лише відносним. За цей період велика частка корисних з'єднань дезактивувалися або просто випаровуються, залишаючи тільки форму фрукта і його смакові якості.

Заморожені продукти, зазначають учені, піддаються заморожуванню відразу після збору і первинної обробки, що дозволяє зберегти більшість вітамінів і мікроелементів. У таким вигляді вони можуть знаходитися тривалий час при дотриманні умов зберігання.

Схожі новини