Передплата 2024 «Добрий господар»

Спека "загнала" ведмедів на громадський пляж (відео)

  • 17.07.2021, 15:45
  • 874

Відвідувачі пляжу в місті Саут-Лейк-Тахо (Каліфорнія) зняли, як в один зі спекотних днів до води прийшла сім'я ведмедів

Вони не звертали уваги на людей та купалися в озері. Експерти кажуть, що така поведінка тварин може бути небезпечною.

Про це передають ЗМІ.

Те, як ведмеді відпочивають на озері Тахо, зняла відвідувачка пляжу Хізер Блуммер. На відео видно, як величезний ведмідь разом із трьома дитинчатами проходить повз натовп на пляжі.

Ймовірно, тварини, як і люди, хотіли освіжитися у спеку. У неділю, 11 липня, коли зняли відео, біля озера Тахо температура повітря сягала 33 °C. А за день до цього у місті Саут-Лейк-Тахо зафіксували температурний рекорд — 34 °C.

Попри те, що може здаватися милим те, як плескаються у воді ведмеді, їхня поведінка часто небезпечна для людей. Через глобальне потепління тварини також страждають від аномальної спеки і можуть шукати місця, де б охолодитися. Однак люди не повинні наближатися до цих диких тварин, особливо, коли ті з дитинчатами.

Біолог Імоген Канселаре зазначив, що ведмедиця може бути надзвичайно агресивною через імовірне наближення будь-кого до її дітей.

«Те, що вона буде і не буде терпіти, не завжди зрозуміло», — сказав він.

У Всесвітньому конгресі дикої природи вважають, що через глобальне потепління збільшиться кількість випадків, коли дикі тварини наближаються до людей, оскільки територія їхнього проживання змінюватиметься.

Водночас мешканці Саут-Лейк-Тахо не дивуються, що ведмеді дуже близько наближаються до людей. Деякі користувачі у Twitter писали, що ведмеді пробираються на подвір'я їхніх будинків.

Читайте також: У Криму почали «знаходити» єті і чупакабр. Для чого?

Схожі новини