Передплата 2024 «Добрий господар»

Засновник Virgin Galactic вирушає у космос: онлайн-трансляція

  • 11.07.2021, 17:15
  • 777

Онлайн-трансляцію події запланували в неділю 11 липня, о 16:00 за Києвом, проте через погодні умови час змінився - політ відбудеться на півтори години пізніше

Virgin Galactic транслюватиме політ у космос свого засновника, одного з найбагатших жителів Великобританії, Річарда Бренсона в неділю 11 липня.

Щоб не пропустити час, на сайті компанії є відлік і автоматичне додавання події у зручний для вас календар.

Читайте також: США готові відправити у космос перших туристів: скільки коштує політ

Virgin Galactic — Політ Річарда Бренсона 11 липня — дивитися онлайн:

70-річний Бренсон і решта його команди Unity 22 вирушать із космодрому Америка неподалік від Трут-ор-Консеквенсес, штат Нью-Мексико, на транспортному засобі VSS Unity SpaceShipTwo Virgin Galactic.

Факти про політ Virgin Galactic 11 липня 2021

1. Virgin Galactic ще не оприлюднила основних етапів польоту. Десь у неділю вранці VSS Unity злетить під крилами свого літака-носія, відомого як VMS Eve. На висоті близько 50 000 футів (15 000 метрів) Eve скине Unity, і космічний літак самостійно вирушить у суборбітальний простір. Eve і Unity повернуться до космодрому Америка.

2. Якщо зважати на попередні польоти Unity, недільна місія триватиме загалом приблизно 90 хвилин, а фаза «невагомості» — коли корабель досягне вершини свого суборбітального шляху — триватиме близько чотирьох хвилин.

3. Серед супутників Бренсона буде Бет Мозес, головний інструктор астронавтів Virgin Galactic; Колін Беннет, провідний інженер Virgin Galactic; і Сіріша Бандла, віцепрезидентка компанії зі зв’язків з урядом і досліджень. VSS Unity пілотуватиме Дейв Маккей і Майкл Масуччі, а Фредерік Стеркоу та Келлі Латімер пілотуватимуть VMS Eve.

4. Якщо все піде за планом, Бренсон зробить космічний політ усього за дев’ять днів до того, як інша компанія, Blue Origin, досягне аналогічного результату зі своїм суборбітальним апаратом New Shepard.

Blue Origin планує відправити свого керівника — Джеффа Безоса, мільярдера, засновника Amazon, який нещодавно залишив місце генерального директора гіганта електронних покупок у віці 57 років, — у космос 20 липня разом з невеликою командою.

5. Після приземлення команди Бренсон пообіцяв зробити важливу заяву, яка повпливає на розвиток космічних подорожей. Також очікується виступ співака Халіда, а можливо, з’явиться і засновник SpaceX Ілон Маск.

Схожі новини