Передплата 2024 «Добрий господар»

Вакцина, яка дуже ефективна проти штаму "Дельта"

  • 24.06.2021, 19:30
  • 1 381

Вакцина Pfizer приблизно на 90% ефективна проти штаму "Дельта", який вже виявили в Україні

Фото умовне
Фото умовне

Про це заявив офіційний представник Pfizer в Ізраїлі, повідомляє Reuters.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, Delta стає панівною версією коронавірусу у світі.

«Дані досліджень вказують на те, що наша вакцина дуже ефективна, близько на 90%, проти COVID-штаму «Дельта», — розповів Алон Раппапорт, медичний директор Pfizer в Ізраїлі.

Водночас глава відділу охорони здоров'я Міністерства охорони здоров'я Ізраїлю Шарон Олрой-Прейс заявила, що країні наразі не вистачає даних для повного уявлення про ефективність вакцини проти штаму «Дельта».

«Ми зараз збираємо дані. Ми тільки зараз спостерігаємо перші випадки штаму „Дельта“ в Ізраїлі — їх вже приблизно 200, тому скоро ми дізнаємося більше», — сказала Олрой-Прейс.

В Ізраїлі більше половини 9,3-мільйонного населення отримали вакцини Pfizer, і різке скорочення випадків спонукало до скасування більшості економічних обмежень.

Але за останні кілька днів кількість підтверджених випадків COVID-19 збільшилася, і органи охорони здоров'я закликали батьків вакцинувати своїх дітей у віці від 12 до 15 років.

Олрой-Прейс сказала, що приблизно 65% населення Ізраїлю були захищені від COVID-19 або за допомогою вакцинації, або після одужання від хвороби, і ця кількість, за її словами, ще не означає «колективний імунітет».

Читайте також: Виробники дослідили, яка вакцина ефективна від «індійських» штамів коронавірусу

Схожі новини