Передплата 2024 «Добра кухня»

Європою шириться дельта-коронавірус: що думають вчені та як реагує українська влада

  • 22.06.2021, 17:15
  • 900

У країнах, де він вже переважає, спостерігається швидке погіршення епідемічної динаміки

Про це йдеться у прогнозі вчених Національної академії наук України. Цей штам уже домінує у Великій Британії, Російській Федерації, Португалії.

«У решті країн Європи штам „Дельта“ швидко витісняє інші. Очікується, що до кінця літа він домінуватиме на всій території Європи», — йдеться у повідомленні.

Країни, в яких «Дельта» вже домінує, відрізняються тим, що останній пік вони пройшли приблизно в січні 2021 року і не мали весняного піку подібно до країн Східної Європи — таких, як Україна, Польща, Румунія, Угорщина.

«Епідемічна динаміка України зараз найбільше схожа на динаміку Польщі та Румунії, в яких епідемічні показники сягнули мінімумів весни 2020 року», — повідомили вчені.

За даними НАН, цей штам коронавірусу в 1,6 раза заразніший, ніж штам «Альфа», у 2,26 раза частіше призводить до госпіталізації, а ризик реанімації при інфікуванні збільшується у 1,45 раза.

Читайте також: Delta-версія: в Австралії виявили небезпечний штам коронавірусу

Міністерство закордонних справ та Міністерство охорони здоров’я підготують пропозиції щодо доцільності встановлення додаткового контролю та обмежень щодо міграції між Україною та країнами, де стрімко поширюється штам коронавірусу «Дельта». Про це йшлося на нараді у президента України Володимира Зеленського, передає Офіс президента.

«Міністерство закордонних справ та Міністерство охорони здоров’я мають підготувати пропозиції щодо доцільності встановлення додаткового контролю та обмежень щодо міграції між Україною та країнами, де стрімко поширюється штам «Дельта», — йдеться в повідомленні.

Схожі новини