Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові спорудять пам’ятник Євгенові Коновальцю

  • 11.06.2021, 17:15
  • 607

Мерія оголосить архітектурний конкурс на проект пам'ятника

У Львові планують встановити пам’ятник командиру Січових Стрільців Євгенові Коновальцю.

Про це у п’ятницю, 11 червня, повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

За словами Москаленка, 14 червня, у 130 день народження Євгена Коновальця, львівська мерія оголосить всеукраїнський конкурс на найкращий проект пам’ятника.

«Євген Коновалець є однією з ключових постатей у становленні української ідентичності. В понеділок на засідання виконавчого комітету виносимо на затвердження проект рішення про оголошення конкурсу на кращу концепцію пам’ятника легендарному Євгену Коновальцю у Львові», — повідомив Андрій Москаленко.

У проекті рішення виконкому вказано, що замовником архітектурного конкурсу буде Галицька районна адміністрація. Андрій Москаленко уточнив, що місце встановлення пам’ятника Євгену Ковальцю визначать пізніше.

Довідка:

Один із ідеологів українського націоналізму Євген Коновалець був полковником Армії УНР, командиром Січових Стрільців, головою Проводу українських націоналістів (1927) та першим головою ОУН (з 1929 року). У будинку в Зашкові, де народився Євген Коновалець, працює музей.

У Львові на честь Євгена Коновальця названа вулиця у Франківському районі, яка сполучає вул. Степана Бандери з вул. Івана Труша.

Вулиця назвали на честь Коновальця у 1992 році.

Читайте також: У Львові відкрили пам’ятник Мирославу Скорику

Схожі новини