Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кінофестиваль "Молодість": головну нагороду отримав нідерландський фільм

  • 06.06.2021, 08:35
  • 650

Оголосили переможців 50-го Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість"

Про це повідомляє Укрінформ.

Найкращі фільми цьогорічної конкурсної програми назвали під час урочистої церемонії нагородження у кінотеатрі просто неба біля Арки Дружби народів.

Джерело: Фокус
Джерело: Фокус

Гран-прі за найкращий фільм із призом у 10 тис. доларів та статуетку «Скіфський олень» отримав повнометражний ігровий фільм «Стаючи Моною» режисерів Сабіне Люббе Баккер та Нільса ван Кувордена з Нідерландів.

У міжнародному повнометражному конкурсі переміг фільм «Кельти» сербської режисерки Міліци Томовіч.

У міжнародному короткометражному конкурсі переможцем став фільм «Чорне сонце Палермо» французької режисерки Жозефін Жуане.

У міжнародному студентському конкурсі приз за найкращий фільм був розділений між двома стрічками: «Я хочу повернутись, повернутись, повернутись» німкені Ельзи Розенґрен та «Філіпіньяна» філіппінця Рафаеля Мануеля.

У конкурсі Sunny Bunny переможцем став фільм «Макове поле» румунського режисера Євгена Жубеляну.

У міжнародному конкурсі документального дебютного кіно, який цьогоріч проводився вперше, переміг фільм «Гарячі новини» режисерів Рінту Томаса, Сушміта Гоша з Індії.

Переможцем Національної конкурсної програми короткометражних фільмів став «20−11−7» Аліни Панасенко.

У дитячому конкурсі Teen Screen переміг «Космічний хлопчик» Олів’є Перу з Бельгії.

Читайте також: «Оскар-2021»: список лауреатів престижної премії

Почесну нагороду за внесок у світове кіномистецтво 50-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» отримав легендарний польський актор Данієль Ольбрихський. «Скіфського оленя» йому вручили художній керівник кінофестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі та видатний польський режисер Кшиштоф Зануссі.

Фільмом-закриттям фестивалю став містичний трилер Станіслава Капралова «Егрегор» за участю Данієля Ольбрихського. Показ фільму, знятого у копродукції України та Польщі, став світовою прем’єрою.

Схожі новини