Передплата 2024 «Добрий господар»

"Піратство, що фінансується державою": очільник Ryanair обурений викраденням Протасевича

  • 24.05.2021, 13:35
  • 596

Глава авіакомпанії Ryanair Майкл О'Лірі вважає, що затримання засновника Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича в аеропорту Мінська є "державним викраденням"

Про це повідомляє видання Newstalk.

Літак, який летів з Греції до Литви, супроводжувався білоруським винищувачем після повідомлень, що на його борту була вибухівка, але її не знайшли.

Він був змушений сісти в Мінську, де заарештували опозиційного блогера — Романа Протасевича.

Європейські лідери обговорюватимуть реакцію на інцидент сьогодні, після того, як кілька чиновників назвали його «абсолютно неприйнятним». Міністр закордонних справ Саймон Ковені описав це як «авіаційне піратство, яке фінансується державою».

Читайте також: «Операція спецслужб»: Тихановська прокоментувала ситуацію з літаком Ryanair

«Це випадок із державним викраденням… Піратство, що фінансується державою. Ми проінструктуємо наш екіпаж, який зробив феноменальну роботу, щоб вивести цей літак і майже всіх пасажирів з Мінська через шість годин», — сказав О'Лірі.

О'Лірі заявив, що цей інцидент «дуже налякав» пасажирів та екіпаж, оскільки їх тримали під озброєною охороною та обшукували сумки.

«Схоже, що метою влади було забрати журналіста та його супутника… Ми вважаємо, що в аеропорту також були агенти КДБ», — додав глава авіакомпанії.

Схожі новини