Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Гонконзі за шалені гроші продали рідкісний пурпурно-рожевий діамант

  • 24.05.2021, 13:15
  • 1 277

На аукціоні у Гонконзі продали пурпурно-рожевий діамант "Сакура" масою 15,81 карата за рекордні понад 29,2 млн. доларів. Він став найдорожчим у світі каменем з подібним відтінком

Про це 23 травня повідомили в аукціонному домі Christie's.

«Діамант „Сакура“ на 15,81 карата… продали за 29 285 318 доларів, чим було встановлено новий рекорд серед пурпурно-рожевих діамантів, які продавалися на аукціоні», — йдеться у повідомленні.

Діамант оправлений в кільце із золота і платини. Загалом вартість «Сакури» становила 25−38 млн. доларів. Ім'я покупця каменю поки не розкривається. Відомо лише, що під час аукціону за діамант боролися два покупці, один із них — телефоном (він і запропонував максимальну суму).

Читайте також: В Індії виготовили каблучку з найбільшою у світі кількістю діамантів

Як повідомляє CNN, камінь був класифікований як «внутрішньо бездоганний», що означає, що будь-які плями на ньому видно лише після значного збільшення. Він також класифікується як «яскравий», що є показником насиченості його кольору. Подібні відтінки мають лише 4% відомих рожевих діамантів.

У своїй заяві для преси організатори аукціону описали недільний продаж як «важливу віху в історії аукціону ювелірних виробів».

Схожі новини