Передплата 2024 ВЗ

ЄС запровадить "зелені паспорти" з 1-го липня

  • 21.05.2021, 12:55
  • 713

Європарламент і Рада ЄС досягли попередньої домовленості щодо запровадження з липня цифрових COVID-сертифікатів, які мають забезпечити свободу пересування у Європі на час пандемії коронавірусу

Про це поінформували в пресслужбах Європарламенту та Європейської комісії.

«Єврокомісія вітає попередню політичну згоду між Європарламентом і Радою Є С щодо регуляторних правил із запровадження цифрового COVID-сертифікату ЄС. Це означає, що такий сертифікат (який до того мав назву „Цифровий зелений сертифікат“) буде готовий до кінця червня, як і планувалося», — зазначається в повідомленні Єврокомісії.

Запустити цифрові COVID-сертифікати планують з 1 липня.

Після досягнення попередньої угоди щодо їх впровадження потрібно, щоб Європарламент та Рада Є С офіційно ухвалили відповідну постанову.

Правила щодо сертифікатів набудуть чинності з 1 липня (з перехідним періодом у шість тижнів для забезпечення громадян сертифікатами в тих країнах, які потребують для цього більше часу).

Читайте також: Данія запровадила COVID-паспорти для відвідування громадських місць

«Паралельно Єврокомісія продовжить надавати підтримку державам-членам у доопрацюванні їх національних рішень для видачі та перевірки цифрових COVID-сертифікатів, а також надавати технічну та фінансову підтримку для їх впровадження», — заявили в Єврокомісії.

Зазначається, що цифровий COVID-сертифікат ЄС «є безкоштовним, безпечним та доступним для всіх». У документі будуть дані про вакцинацію, тестування та одужання від коронавірусу.

Схожі новини