Передплата 2024 ВЗ

У Киви хочуть конфіскувати гроші за жомову яму: назвали суму

  • 20.05.2021, 18:55
  • 631

Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення з народного депутата від "ОПЗЖ" Іллі Киви 1,2 мільйона гривень через незаконну передачу в оренду жомової ями

Про це повідомляє САП у Telegram.

Прокуратура звернулась до Вищого антикорупційного суду з позовом про визнання необґрунтованими активів у сумі понад 1,2 млн. гривень, що належать народному депутату Іллі Киві та стягнення їх відповідно до українського законодавства в дохід держави.

Правоохоронці встановили, що нардеп, не володіючи жомовою ямою та не маючи права на її користування, здавав її в оренду фіктивному підприємству.

За оренду обранець протиправно отримав 1 мільйон 242 тисячі гривень. Також ще 10 тисяч гривень надіслали на рахунок Киви як комісійні доходи за проведення безготівкових банківських операцій.

Конфісковувати кошти хочуть в рамках цивільної конфіскації, яка діє в Україні із листопада 2019 року.

Читайте також: Ілля Кива «впадає» у науку

Нагадаємо, у липні минулого року журналісти з’ясували, що народний депутат з «ОПЗЖ» Ілля Кива заробив на жомовій ямі 1,2 мільйона гривень і мешкає у незадекларованій квартирі, з власницею якої його пов’язує лише секс.

Вже восени Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало перевірку декларації нардепа, у якій зазначається дохід від здачі в оренду жомової ями.

Схожі новини