Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Степанов про свою відставку: "Моя боротьба за високі зарплати для медиків йшла всупереч їхній ідеології"

  • 17.05.2021, 16:15
  • 795

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов не писав заяви про звільнення, оскільки хоче завершити розпочаті ним реформи у сфері охорони здоров'я

Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив у відеозверненні, інформує Цензор.НЕТ.«

«Рік тому я взяв на себе відповідальність за всю медичну систему в країні, лікарів, медиків і пацієнтів. Боровся за високі зарплати, за розвиток медичної галузі, за життя кожного українця», — зазначив Степанов.

«Я не писав ніяких заяв про звільнення, оскільки відповідаю за долі людей. Депутати повинні ухвалювати рішення… Між мною і колегами іноді виникали суперечки. Поки підкилимні ігри не стосувалися мене особисто, я не звертав уваги.

Але події останніх днів змушують мене висловити свою думку. Заплющувати очі на те, як політсили з низьким рейтингом знищують медичну систему, а лікарів знову намагаються загнати в стійло, я не буду. Реформи треба реалізовувати, а не підганяти під політичну кон'юнктуру", — заявив Степанов.

Читайте також: Степанов пояснив, чому кампанія вакцинації триває повільно

«Нормальна медицина — коли лікар думає, як врятувати пацієнта, а не як прогодувати сім'ю. Моя боротьба за високі зарплати і соцгарантії для медиків йшла всупереч їхній ідеології лікаря-кріпака, який перебуває в повній залежності від медичної бюрократії… Я брав на себе відповідальність… І слово своє тримаю», — підсумував Степанов.

Схожі новини