Передплата 2024 «Добра кухня»

Суддя Чаус вперше вийшов на зв'язок. Пообіцяв скоро "з'явитися в Україні"

  • 17.05.2021, 11:53
  • 742

Колишній суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус записав відеозвернення після викрадення у Молдові на початку квітня

Відеозвернення судді-втікача Миколи Чауса з'явилось на телеграм-каналі «Вертикаль».

Чаус заявив, що готовий повернутися в Україну та співпрацювати з правоохоронними органами. За словами судді, викрадення дійсно було, але не в цьому році, а ще в 2016 році.

«Я готовий надати правоохоронним органам всю інформацію про людей, які викрали і утримували мене з 2016 року. Але це дуже впливові люди, тому я змушений вимагати від наших правоохоронних органів гарантій безпеки», — каже Чаус у відеозверненні.

Микола Чаус на відео наголошує, що в нього не зламана щелепа, як раніше заявляли інсайдери. Також він просить вибачення в дружини за те, що був змушений «просити друзів» про допомогу.

Чаус відмовився назвати місце свого перебування. Також він запевнив, що у нього «все гаразд», він у безпеці і «добре себе почуває».

Читайте також: Бутусов розкрив деталі викрадення Чауса: працювали співробітники ГУР

Нагадаємо, 5 березня стало відомо, що Україна вимагатиме від Молдови екстрадиції судді Миколи Чауса. 3 квітня молдовський адвокат судді-втікача Миколи Чауса заявив про викрадення свого підзахисного.

За інформацією МВС Молдови, викрадачі Миколи Чауса перетнули український кордон. Глава МВС країни Павел Войку заявив про першого затриманого, підозрюваного у викраденні судді-втікача Миколи Чауса

Журналіст Юрій Бутусов заявив, що суддю вивезли на машині військового аташе України, і Молдова вимагала зняти з нього імунітет.

Схожі новини