Передплата 2024 «Добра кухня»

"Кошмарять столичну владу": Кличко обурений обшуками у КМДА

  • 13.05.2021, 12:55
  • 611

Мер Києва Віталій Кличко назвав обшуки на комунальних підприємствах і в департаментах КМДА тиском на столичну владу і придушенням місцевого самоврядування, а також особистим тиском на нього

Про це повідомляє Главком.

«Що стосується подій навколо міської влади. Протягом останніх двох днів правоохоронці та податківці буквально кошмарять столичну владу. Такого не було в Україні навіть у махрові часи Януковича! Вриваються на комунальні підприємства, додому до їхніх керівників. Це якісь нальоти!» — сказав Кличко.

Він зазначив, що тільки за останніх два дні обшуки відбулися в «Київзеленбуді», в КП «Спецжитлофонд», у «Киїавтодорі», у «Київському інституті земельних відносин», «Київміськсвітлі», а також — у департаментах земельних ресурсів і соціальної політики.

«Сьогодні, о шостій ранку, увірвалися додому до головного архітектора Києва. Приходили додому і до голови виконкому партії «Удар». Шукають корупцію?! Як блискавично і масово знайшлися якісь «справи», що не витримують жодної правової критики. Я завжди акцентував на тому, що в нашій роботі нульова толерантність до корупції. І міська влада завжди відкрита і співпрацює в цьому напрямку з правоохоронними органами.

Насправді те, що відбувається, — це тиск на столичну владу і придушення місцевого самоврядування. Тиск на мене особисто! І я скажу, із чим він пов'язаний. Бо Київ вивчає питання про запровадження виконкомів. Коли громада й управління містом не залежать від вказівок і волі Банкової. І цього дуже не хочуть. Не хочуть, щоб Києвом керував мер, обраний киянами, а не призначений центральною владою козачок!".

Читайте також: Києвом прокотилася нова хвиля обшуків: кого зачепило

Мер Києва пояснив, що це і стало причиною розгортання брудної кампанії — з обшуками, потоками брехні і маніпуляціями, спробою дестабілізувати роботу міської влади.

«У таких випадках звертаються до гаранта Конституції щодо забезпечення дотримання законності. Але тут зрозуміло, що такі дії схвалені на найвищому рівні. Я звертаюся до правоохоронних органів. Коли ви виконуєте чиїсь накази і доручення, — злочинні накази, і ви це знаєте, — пам’ятайте, що рано чи пізно доведеться відповідати за законом! Тому не треба так брутально його порушувати.

А тим, хто хоче мене, так би мовити, «потренувати», скажу: я тренувався ще тоді, коли ви в школу ходили. Тому перебуваю у відмінній формі! І підкреслю, я переконаний: такі дії щодо міської влади не залишаться без уваги й оцінки наших міжнародних партнерів. Бо про яку демократію і місцеве самоврядування ми можемо говорити?! Цей «серіальчик» не покращує імідж України, як європейської держави. Сценарій — непрофесійний, треба коригувати", — додав Віталій Кличко.

Схожі новини