Передплата 2024 «Добрий господар»

Заворушення на Храмовій горі: постраждали понад 200 людей

  • 08.05.2021, 10:15
  • 783

Близько 200 палестинців були поранені в ході зіткнень з поліцією у Східному Єрусалимі. Загалом сутички відбувалися поруч із мечеттю Аль-Акс

Про це повідомляє агентство WAFA.

Співробітники поліції стріляли по людях гумовими кулями, а також використовували світлошумові гранати і сльозогінний газ.

Як повідомляє агентство, після цього понад 200 силовиків штурмували двори мечеті і криті молитовні зали. Крім того, правоохоронці силою змушували вірян покинути Аль-Аксу.

За даними Червоного півмісяця, від засобів із розгону незаконних демонстрацій постраждали 205 палестинців. Велика частина з них — на Храмовій горі.

Як передає портал Vesti-Ynet, ЦАГАЛ та інші силові органи Ізраїлю вимагають від уряду і поліції відновлення порядку з побоювання, що заворушення посиляться та поширяться на інші райони через наближення мусульманських свят — Дня Єрусалима (10 травня) та Дня Накби (15 травня).

Читайте також: На релігійному святі в Ізраїлі обвалилася трибуна: 44 людини загинули

Водночас очільник Палестинської автономії Абу-Мазен підтримав учасників заворушень і поклав всю повноту відповідальності за ескалацію на Ізраїль. Він звернувся до світової спільноти із закликом «припинити ізраїльську агресію на Храмовій горі».

ХАМАС теж опублікував реакцію, в якій пригрозив Ізраїлю розплатою за «насильство проти тих, хто молиться на Храмовій горі».

Нагадаємо, в п'ятницю, 7 травня, в Єрусалимі на Храмовій горі почалися заворушення, які переросли в зіткнення з поліцією.

За попередніми даними, у зіткненнях травмовані 12 поліцейських Ізраїлю. Відомо, що один із постраждалих ізраїльских офіцерів перебуває у стані середнього ступеню тяжкості після того, як отримав удар каменем в обличчя.

Правоохоронці розповіли, що стали застосовувати заходи для боротьби із заворушеннями, коли «сотні підозрюваних почали кидати каміння, пляшки та інші предмети в сили безпеки».

Схожі новини