Передплата 2024 ВЗ

NASA готується до зіткнення астероїда із Землею: навчання вже почалися

  • 04.05.2021, 14:55
  • 777

Фахівці NASA запустили п'ятиденні симуляційні навчання, мета яких - підготуватися до можливого зіткнення Землі з астероїдом

Про це пише видання HYPEBEAST.

Навчання проводить Центр досліджень навколоземних об’єктів NASA. Їх мета — перевірити, як агентства й експерти з усього світу відреагують на потенційну ситуацію зі знищенням астероїдів.

Офіцер NASA з планетарного захисту Ліндлі Джонсон (Lindley Johnson) сказав: «Кожного разу, коли відбуваються такі навчання, ми дізнаємося більше про те, на кого можна покластися під час критичної ситуації. Ці навчання зрештою допомагають спільноті планетарного захисту комунікувати один з одним і з нашими урядами, аби забезпечити узгодженість дій, якщо в майбутньому з`явиться потенційна загроза зіткнення».

Читайте також: NASA запустить унікальне реаліті-шоу: переможці полетять на Місяць

NASA наразі готується до тестування апарату DART (Double Asteroid Redirection Test). Прогнозується, що це буде перша технологія кінетичного удару для зміни траєкторії астероїдів.

Запустити DART мають на ракеті SpaceX Falcon 9 наприкінці цього року. Мета місії полягає в тому, щоб сам космічний корабель врізався в астероїд, змінивши його орбітальну швидкість і траєкторію.

У суботу, 6 березня, повз Землю пролетів астероїд Апофіс, який називають «Богом Хаосу».

Схожі новини