Передплата 2024 «Добрий господар»

Вибухи на складах боєприпасів в Україні могли влаштувати російські агенти, - Bellingcat

  • 01.05.2021, 19:35
  • 807

У Bellingcat переконані, що російське ГРУ може бути причетним до вибухів на військових складах боєприпасів в Україні у 2014-2015 рр.

Про це повідомив розслідувач Христо Грозєв у програмі «Студія Захід з Антіном Борковським» на Еспресо.TV.

«Спочатку треба поглянути чисто аналітично і сказати, якщо Росія, якщо ГРУ робило це у країнах Європейського союзу, з якими вони перебувають у стані неформальної війни, то чи є взагалі шанс, що вони не робили цього в Україні, де вже доведено, що в них була агентурна мережа, і триває війна? Тобто аналітичний висновок може бути один: так, вони робили спроби підривів в Україні також», — заявив Грозев.

Розслідувач додав, що, зважаючи на останню інформацію щодо методики підготовки вибухів у Чехії та Болгарії, у Bellingcat зробили висновок, що Росія може бути причетна до вибухів на військових складах в Україні у 2014−2015 рр.

Читайте також: У Британії труїли Скрипаля, у Чехії — підривали склади

«Почерк достатньо стандартний і повторюється на кожному з інцидентів. Вони завжди привозили із собою детонатори дистанційного керування з електричною зарядкою. Тобто могли активувати детонатор пізніше, наприклад, з мобільного. Але спочатку вони влаштовували на складах пожежу. І вже під час пожежі активували детонатор. Так робили в усіх випадках зі складами», — повідомив журналіст.

Схожі новини