Передплата 2024 «Добра кухня»

Вигадані терміни, підроблені довідки і машинний переклад: вся правда про дисертацію Киви

  • 27.04.2021, 11:35
  • 974

Народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива не брав участі в науково-практичних конференціях, які вказував у своїй дисертації, а одна з довідок підроблена

Про це йдеться в розслідуванні Bihus.Info.

Кива посилався на участь у наукових конференціях Міжрегіональної академії управління персоналом (МАУП) у 2018−2019 роках, а його виступи нібито опубліковані в офіційних збірниках за підсумками конференцій. Журналісти вивчили збірники і не знайшли там виступів. У МАУП також повідомили, що не пам’ятають участі Киви.

За словами розслідувачів, які проаналізували дисертацію, вона складається з «повторених загальних фраз і відсутності конкретики», депутат використовує терміни, яких взагалі не існує, а його англомовну статтю переклали за допомогою Google Translate.

Журналісти просили наукових опонентів Киви про коментарі, але ті відмовилися. Обидві опонентки зрештою схвалили дисертацію.

Читайте також: Львівський викладач спалив свій диплом після «захисту» Киви

Кива супроводив роботу чотирма довідками, зокрема від Офісу генпрокурора з печаткою установи. Але там заявили, що довідка є «особистою позицією людини, яка її підписала», а офіційно робота і лист від Киви до Офісу генпрокурора не надходили.

Ще одну довідку видала Всеукраїнська асамблея докторів наук з державного управління — за даними журналістів, підпис керівниці організації на довідці не збігається з її підписом на інших документах. Після журналістського запиту на сайті Інституту підготовки кадрів Державної служби зайнятості, де захищався Кива, змінили список документів, а та сама довідка за ту саму дату виявилася підписана іншою людиною.

Нагадаємо, 26 квітня народний депутат від Опозиційної платформи — За життя Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію за спеціальністю Механізми державного управління. Члени вченої ради одноголосно проголосували за наукову роботу нардепа: 13 — за, 0 — проти.

Тема кандидатської дисертації — Механізми впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної діяльності (на прикладі країн ЄС та України).

Схожі новини