Передплата 2024 «Добрий господар»

За "недружні дії". РФ висилає ще одного українського дипломата

  • 26.04.2021, 18:05
  • 666

Росія оголосила співробітника посольства України в РФ персоною нон ґрата і доручила йому залишити територію країни до кінця дня 30 квітня

Про це повідомляє пресслужба МЗС РФ.

Посольству України в Москві направили відповідну вербальну ноту.

У МЗС РФ стверджують, що висилання українського дипломата — відповідь на «недружні дії» України, яка 19 квітня оголосила персоною нон ґрата співробітника посольства РФ в Києві.

Також в російському зовнішньополітичному відомстві заявили, що попередили Україну про те, що можуть вжити «додаткових заходів» щодо співробітників українських посольства, генконсульств і консульств в Росії, якщо «ворожі дії» проти російських дипломатів триватимуть і далі.

Читайте також: У МЗС оприлюднили деталі затримання українського консула в РФ

Нагадаємо, 16 квітня в Санкт-Петербурзі затримали українського консула Олександра Сосонюка «під час отримання інформації закритого характеру в ході зустрічі з громадянином РФ». Він нібито збирав секретні дані про українців з російським громадянством або майном в РФ.

Заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін наголосив, що український консул не причетний до отримання секретної інформації, яке йому закидають у ФСБ. За його словами, те, що сталося, — груба провокація з боку російських спецслужб.

У російському МЗС заявили про «протиправну діяльність» українського консула і дали йому 72 години на те, щоб залишити Росію. У МЗС України у відповідь оголосили персоною нон ґрата старшого дипломата посольства Росії в Києві. 21 квітня він залишив територію України.

Олександр Сосонюк вже повернувся до України і планує взяти невелику відпустку, після якої повернеться до роботи.

Схожі новини