Передплата 2024 ВЗ

Малюська виставив на аукціон свій "криптошедевр". Початкова ціна - один етеріум

  • 19.04.2021, 10:55
  • 613

Міністр юстиції Денис Малюська продає колаж зі своїх фото за допомогою блокчейн-технологій. Фотоколаж має назву «the sea is temporarily unavailable» («море тимчасово недоступне»)

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Рідкісний шанс дешево придбати NFT криптошедевр мистецтва», — написав він, додавши, що всі гроші планує переказати у спецфонд Лук’янівського слідчого ізолятору на ремонт безплатних камер.

Стартова ціна лоту становить один етеріум. Станом на момент написання новини це було еквівалентно 2 149 доларам, або приблизно 60 тисячам гривень. Зробити ставку на аукціоні можна тут.

Читайте також: Два мільйони за один твіт: засновник мережі продає свою першу публікацію

Міністр зазначив, що у світі відбувається революція в колекціонуванні та мистецтві. На ринок вийшли унікальні токени, які дозволяють закріплювати предмети цифрового мистецтва за певним власником у блокчейн-платформах.

«Біс його знає, чи це буде просто хвиля хайпу, що швидко спаде, чи довгостроковий тренд у мистецтві, але оминути можливість створити та продати свій NFT я не можу», — написав він.

Що таке NFT?

NFT ㅡ це своєрідний цифровий актив, що дозволяє придбати товар, який існує тільки в цифровому вигляді. Кожен такий токен унікальний, не залежить від вартості інших та підтверджує оригінальність «товару».

Токени NFT набули популярності у 2021 році. У лютому продали гіфку Nyan Cat за 590 тисяч доларів, а співачка Grimes продала колекцію цифрового мистецтва за шість мільйонів доларів.

NFT-токен можна порівняти з творами живопису (до речі, сучасні витвори мистецтва також продають у вигляді токенів): одні з них можуть бути оригінальними, а інші — лише копією. За допомогою блокчейну відстежується, хто має право власності на файл.

Схожі новини