Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США попередили про небезпеку польотів над Україною

  • 18.04.2021, 18:55
  • 831

Через нарощування військ РФ вздовж кордонів України Федеральна авіаційна адміністрація Департаменту транспорту США рекомендує американським авіакомпаніям бути особливо обережними при виконанні польотів над частиною територій України і Росії

Про це повідомляє Державіаслужба України.

«У зв’язку із геополітичною напругою, пов’язаною з масштабним нарощуванням збройних сил Російської Федерації вздовж кордонів України та в тимчасово окупованому Криму, FAA (Федеральна авіаційна адміністрація Департаменту транспорту США) рекомендує експлуатантам своїх повітряних суден бути особливо обережними, виконуючи польоти з/в/над частинами Московського РПІ (UUWV) та РПІ Ростов-на-Дону (URRV) в межах 100 морських миль від РПІ Дніпра (UKDV), РПІ Сімферополь (UKFV) і РПІ Київ (UKBV) (зокрема, частинами Київського верхнього району польотної інформації (UIR) (UKBU) у горизонтальних межах із РПІ UKDV, UKFV і UKBV)», — зазначено в повідомленні.

NOTAM А0013/21 рекомендує зареєстрованим у США авіакомпаніям і повітряним суднам дотримуватися також обережності при плануванні польотів у РПІ Дніпра (UKDV), РПІ Сімферополь (UKFV) і РПІ Київ (UKBV) (зокрема, частиною Київського верхнього району польотної інформації (UIR) (UKBU) у горизонтальних межах із РПІ UKDV, UKFV і UKBV)".

Державіаслужба України зазначає, що в межах прямого діалогу з авіаційною владою США запропонувала встановити безпосередню взаємодію між відповідними підрозділами з авіаційної безпеки щодо обміну інформацією та координації дій з реагування на загрози від зони конфлікту на Сході. Українська сторона також готова надавати повну інформацію стосовно стану аеронавігаційного обслуговування та безпеки польотів в Україні задля скоординованих дій у майбутньому.

У службі нагадали, що з метою гарантування безпеки польотів цивільних літаків у повітряному просторі під відповідальністю України є певні обмеження, які діють з 2014 року і пов’язані з агресією РФ на Сході країни і тимчасовою окупацією Криму.

Читайте також: Чеська розвідка повідомила про наближення світової війни

Весь інший повітряний простір під відповідальністю України наразі є безпечним і доступним для планування і виконання польотів повітряних суден цивільної авіації, запевнили в Державіаслужбі.

Там також нагадали, що в Україні діє спеціальна процедура раннього попередження про загрози для цивільної авіації з метою негайної реакції на виявлені та потенційні загрози, що виникають в зоні конфлікту.

«Державіаслужба відстежує ситуацію у повітряному просторі країни: вона є спокійною і контрольованою. Наразі небезпеки для цивільної авіації немає», — підкреслюється в повідомленні.

Схожі новини