Передплата 2024 ВЗ

Не Росія: американська розвідка назвала головну загрозу для США

  • 15.04.2021, 18:35
  • 925

В опублікованому на цьому тижні щорічному звіті розвідслужб США зазначили, що наразі найбільшою загрозою для Штатів є Китай. Далі в списку загроз йдуть Росія, Іран і Північна Корея

Однак у звіті не прогнозується військова конфронтація США ні з Китаєм, ні з Росією, а лише дається прогноз щодо посилення розвідувальних операцій і кібератак на цьому напрямку, пише The New York Times.

У звіті стверджується, що Іран поки не зумів помітно просунути свою ядерну програму, тому з`являється простір для дипломатичного маневру адміністрації Джо Байдена щодо Ісламської республіки.

Заразом розвідка США дає досить песимістичний прогноз стосовно нормалізації ситуації в Афганістані, що суперечить планам Байдена щодо скорочення американського військового контингенту в цій країні.

Читайте також: Національну розвідку США вперше очолить жінка

У документі, зокрема, акцентують увагу на загальносвітових проблемах, передусім на змінах клімату та глобальному здоров'ї (на тлі пандемії коронавірусу та інших хвороб).

Зважаючи на звіт, розвідка США не очікує в найближчому майбутньому серйозних проблем на Близькому Сході, хоча і не виключає наявність іранської загрози.

Схожі новини