Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Пишаймося: українець став чемпіоном Європи з важкої атлетики

  • 11.04.2021, 11:35
  • 627

Збірна України в суботу, 10 квітня, здобула четверту золоту медаль на Чемпіонаті Європи з важкої атлетики, який проходить у Москві. Цього разу золоту медаль виборов Дмитро Чумак, який виступає у ваговій категорії до 109 кг.

Як пише «Суспільне», за сумою двоборства він підняв 407 кілограмів.

Вага до 109 кілограмів — олімпійська, тому результат Євро-2021 буде врахований в олімпійській кваліфікації.

Дмитро Чумак у ривку (перша вправа) показав четвертий результат, взявши 181 кілограм. З першої та другої спроби він не зміг взяти вагу, але з третьої спроби підняв 181 кілограм! Від найкращого результату українець відстав на 9 кілограмів.

Читайте також: 17-річний львів'янин здобув «золото» у чемпіонаті світу із самбо

У поштовху Чумак здобув золото з результатом 226 кілограмів — цього якраз вистачило для чемпіонства у двоборстві. З першої спроби Дмитро підняв 220 кг., тоді була невдала спроба на 226 кг., а у вирішальному підйомі він зафіксував 226 кг.

Здавалося, що результат Чумака буде срібним, адже переможець у ривку, вірменин Сімон Мартіросян, заявив стартову вагу 227 кілограмів. Однак він із жодної з трьох спроб не зміг її взяти. Отож, у нього немає результату.

У Москві вчергове пролунав гімн України і традиційно російський телеканал, який транслював чемпіонат, у цей момент вимкнув звук у трансляції.

Схожі новини