Передплата 2024 «Добрий господар»

Бойовики на Донбасі запустили іграшковий літак, начинений вибухівкою – ООС

  • 04.04.2021, 17:30
  • 701

Збройні формування Російської федерації продовжують провокувати українських військових, вдаючись до дистанційного мінування

Про це повідомляє пресслужба штабу ООС.

«Ворог останнім часом вдається до зовсім цинічних, хоч і не нових способів, це — дистанційне мінування. Днями в межах відповідальності одного з підрозділів окремої бригади морської піхоти було виявлено саморобний вибуховий пристрій — іграшковий дитячий літак, начинений вибуховою речовиною. Прилетів за вітром зі сторони противника. Здавалося, невинна дитяча іграшка. При стягненні „кішкою“ здетонувала. Умілі дії військовослужбовців зберегли життя та здоров’я особового складу», — йдеться в повідомленні.

Подібні випадки застосування противником саморобних вибухових пристроїв не є поодинокими в районі операції Об’єднаних сил. З 2014-го на Сході країни зафіксовано понад 300 інцидентів застосування противником саморобних вибухових пристроїв. Як і протипіхотні міни, вони є зброєю невибіркової дії, й продовжують завдавати великої шкоди не тільки військовим, а й цивільному населенню.

Читайте також: Збройні сили України стали справжнім щитом Європи — Хомчак

Схожі новини