Передплата 2024 ВЗ

«Еліксир» довголіття – рис і квасоля

Що робити, щоб до глибокої старості насолоджуватися ідеальним здоров’ям і прекрасним самопочуттям? Відповідь на це запитання відома жителям так званої Блакитної зони, тобто країн, де люди живуть найдовше

Виявляється, треба часто їсти рис і квасолю.

Блакитну зону роками досліджує Ден Бютнер, експерт із довголіття, ав­тор кількох книжок-бестселерів про пра­вильне харчування. Це, зокрема, італій­ський острів Сардинія, костариканський півострів Нікоя, грецький острів Ікарія, японський острів Окінава й місто Лома-Лінда у Каліфорнії (США). Бютнер до­сконало вивчив харчові звички людей, що живуть у Блакитній зоні, де люди жи­вуть найдовше, і рекомендує поєднувати у меню два інгредієнти — рис і квасолю.

На думку Бютнера, вживання у їжу рису й квасолі є одним із ключових се­кретів довголіття, а також поясненням, чому люди з Блакитної зони лише зрідка мають хвороби серця, рак, діабет і ожи­ріння. За словами Бютнера, меню на базі рису й квасолі «може врятувати світ», бо, крім користі для людини, не завдає шко­ди екології. Мовляв, порція квасолі за­безпечує таку саму кількість білка, як і сто грамів яловичини, виробництво якої вва­жають шкідливим для довкілля.

Крім того, квасоля й рис містить ін­гредієнти, необхідні для функціонуван­ня організму людини. Це, зокрема, фо­лієва кислота, магній і залізо. Нарешті, на відміну від м’яса, квасоля не містить шкідливих насичених жирів.

Схожі новини