Передплата 2024 «Добрий господар»

У Навального не захотіли виправляти мапу з "російським" Кримом

  • 25.03.2021, 10:35
  • 723

Команда російського опозиціонера Олексія Навального оприлюднила мапу, на якій Крим позначено російською територією

Про це ввечері 24 березня повідомив у Facebook народний депутат України від «Європейської Солідарності», голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«Команда Олексія Навального запустила сайт „Свободу Навальному“ — free.navalny.com/ — на якому розмістила картографічне зображення Російської Федерації, в межі якого включена також тимчасово окупована РФ територія Криму», — написав Чубаров.

Український нардеп розповів, що звернувся до російських опозиціонерів із проханням виправити мапу, але отримав відмову.

«За моєю ініціативою годину тому (о 18:45) в мене відбулася розмова з Леонідом Волковим, в ході якої я пояснив неприйнятність такого дійства і запропонував привести кордони РФ у відповідність з міжнародно визнаними кордонами України, виключивши на зображенні півострів Крим з меж РФ.

Пан Волков пояснив мені неможливість запропонованого мною виправлення. Мені не хотілося б транслювати аргументи пана Леоніда, тому я пропоную йому самому увімкнутися ТУТ в обговорення даної вкрай непривабливої ситуації", — написав Чубаров.

Читайте також: Кулеба про вислови Навального щодо Криму: «Бутерброд доведеться повернути»

Голова Меджлісу кримськотатарського народу також закликав російських опозиціонерів бути послідовними і не підтримувати порушення президентом Р Ф Володимиром Путіним міжнародного законодавства.

«Путін, немає слів, вбивця і бандит! А ким тоді є ті, хто підтримує Путіна в його бандитському вторгненні до Криму й окупації півострова? Не хочу нікому читати ніяких нотацій, обмежуся лише очевидним — хочете справедливості у себе вдома, припиніть мародерствувати у чужій хаті», — підсумував Чубаров.

Станом на 7:30 четверга, 25 березня, у коментарях під дописом Чубарова відповіді Леоніда Волкова немає.

Схожі новини