Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Житомирі чоловік підірвався на гранаті, намагаючись втекти від поліції

  • 22.03.2021, 17:55
  • 675

В Житомирі на проспекті Миру водій автомобіля Honda Accord, який намагалися затримати співробітники поліції, підірвав гранату

Про це повідомляє пресслужба поліції Житомира.

Правоохоронці зупинили автомобіль на майдані Перемоги у Житомирі. За кермом перебував 35-річний місцевий житель, який до цього неодноразово притягувався до відповідальності за керування автомобілем у стані сп'яніння та без водійських прав.

На вимогу поліцейських надати документи водій заблокувався в салоні автомобіля.

«У цей момент чоловік перебував у салоні у бронежилеті та касці і поводився неадекватно, зокрема говорив із собою», — повідомив начальник поліції Житомирській області Юрій Олійник.

Коли поліцейські намагалися відкрити двері автомобіля водій почав рух і намагався втекти від правоохоронців, виїхавши на межі обласного центру. У Житомирському та сусідніх районах була почата спецоперація. Потім водій повернувся в Житомир, де скоїв ДТП — зіткнувся із припаркованим автомобілем по вулиці Героїв Базару.

«Після водій вийшов із салону з предметом, схожим на гранату. Під час спроби поліцейських заспокоїти чоловіка і вмовити його припинити протиправні дії, боєприпас вибухнув», — повідомили в поліції.

Читайте також: Відкусив батькові палець і розбив собакою вікно: поліція затримала у Києві неадеквата

Унаслідок цього чоловік отримав численні травми, зокрема, рвані рани правої ноги і правої поперекової області. Його допрвали у реанімаційне відділення.

«За попереднім висновком, в руках чоловіка вибухнула граната РГД-5. Він замахнувся, щоб, ймовірно, кинути її в поліцейських, при цьому висмикнувши чеку. Думаю, що від недостатності навичок, а також неадекватність стану, намір здійснити не зміг», — додав Олійник.

Правоохоронці зазначили, що у чоловіка був вилучений порошок, ймовірно, наркотичного складу. За даним фактом порушено справу за кількома статтями Кримінального кодексу: ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами, вибуховими речовинами), ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу).

Схожі новини