Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Нетаньягу поговорив із Зеленським: питав про подорожі та хасидів

  • 13.03.2021, 12:35
  • 623

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу та президент України Володимир Зеленський обговорили у п'ятницю, 12 березня, питання подорожей під час пандемії

Поїздки між Україною та Ізраїлем можуть бути відновлені за «зеленими паспортами» вакцинації. На думку Нетаньягу, взаємне визнання цих документів буде корисним для обох країн. Такі паспорти наразі отримують жителі Ізраїлю, які пройшли два етапи вакцинації, повідомляє Mignews.

Зеленський також попросив Нетаньягу допомогти Україні у масовій вакцинації населення. Однак в Ізраїлю досі немає потужностей, аби виготовляти COVID-вакцину на експорт.

Читайте також: Провал року: Ізраїль не схвалив індійську вакцину Covishield

За даними ЗМІ, Нетаньягу цікавився у Зеленського, коли Україна дозволить відновити масове паломництва хасидів до могили рабина Нахмана в Умані. Таким чином Нетаньягу намагався продемонструвати свою увагу до проблем релігійного населення, аби поліпшити відносини з ортодоксальними членами урядової коаліції з «Яадут а-Тора» в переддень виборів.

Зауважимо, у розмові із Зеленським Нетаньягу не порушував питання про можливе перейменування стадіону в Тернополі, який, згідно з проєктом, вже незабаром буде носити ім'я українського політичного та військового діяча Романа Шухевича.

Схожі новини