Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Аваков про електроенергію: Краще годуватимемо своїх олігархів, ніж російських

  • 02.03.2021, 08:35
  • 603

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що не підтримує купівлю електроенергії у РФ

Про це Аваков заявив у інтерв’ю телеканалу «1+1», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Інколи кажуть: „Що це? Така-то група провела у Верховній Раді неправильний тариф“. І інколи я консолідуюся з цими олігархами, кажу: „Боже, а як Верховна Рада могла провести дозвіл на покупку електроенергії у РФ?“. І, ти мене хоч заріж, я не знаходжу на це відповідь. Та краще ми будемо годувати своїх олігархів, ніж російських», — повідомив Аваков.

Окремо міністр уточнив, що наразі олігархи не є ключовою проблемою нашої країни.

«Ключова проблема — це проблема справедливості, судів, а потім — олігархів. Бо якщо олігархи впливають на суди, на владу, на суспільну думку, то тоді глухий кут. Вони зараз впливають, але на мій погляд, все менше і менше», — сказав очільник МВС.

Читайте також: COVID-фонд знову дерибанять: Аваков попросив ще 1,9 мільярда на доплати поліцейським

Нагадаємо, 23 лютого міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що від’єднання української електромережі від білоруської та російської і приєднання до європейської, яке має відбутися до кінця 2023 року, і сприятиме енергетичній безпеці України.

1 лютого з 12.00 по 15.00, а також із 20.00 по 21.00 Україна почала здійснювати імпорт електроенергії з Росії. Про це свідчать дані європейської мережі системних операторів передачі електроенергії ENTSO-E. Згідно з даними добових аукціонів ПрАТ «НЕК «Укренерго», поставки здійснює ТОВ «ОНК-ГРУП».

Раніше в Укренерго заявляли, що з 1 січня 2021 року втратили чинність положення постанови НКРЕКП, якими було скасовано результати аукціонів на доступ до пропускної спроможності перетинів із Росією та Білоруссю у 2020 році.

Схожі новини