Передплата 2024 ВЗ

Рак грудей: три симптоми, які не можна ігнорувати

  • 25.02.2021, 20:15
  • 6 142

Рак грудей є одним із найсерйозніших онкологічних захворювань. Його можна перемогти, але для цього хворобу треба діагностувати на ранніх стадіях

Як розповіли в благодійній організації «Рак грудей зараз», онкологія з'являється через різні фактори — спосіб життя, генетика, забруднення довкілля. Спеціалісти назвали три основні симптоми, які вказують на те, що розвивається рак грудей, пише cursorinfo.co.il.

Специфічні ущільнення. Це може бути шишка або просто припухлість у верхній частині грудей чи навіть в пахвовій западині. Такі зміни, зазвичай, непомітні для ока, але вони відчуваються. За найменшої підозри варто оглянути груди і в разі потреби терміново звернутися до фахівця.

Проблеми із сосками. Будь-яка зміна соска має викликати у жінки занепокоєння. Це може бути лущення, висип, кірка навколо соска чи будь-які незрозумілі виділення.

Видозміна шкіри навколо грудей. Наприклад, дивні зморшки або ямочки. Також шкіра може стати червоною або запаленою. У разі подібних симптомів обов'язково потрібна консультація мамолога.

Крім того, експерти звернули увагу, що будь-який біль у грудях, а також зміна їх розмірів — це сигнал негайно звернутися до лікарів. Водночас не всі зміни можуть бути злоякісними, достатньо провести обстеження, щоб отримати діагноз.

Схожі новини