Передплата 2024 «Добра кухня»

У МОЗ розповіли, як записатися на щеплення від коронавірусу

  • 23.02.2021, 11:50
  • 701

Зробити запис на вакцинацію можна від 1 березня

Про це під час брифінгу розповів заступник міністра охорони здоров’я Ярослав Кучер.

За його словами, запис до листа очікування на щеплення від COVID-19 можна за допомогою застосунку «Дія», на порталі «Дія» чи, зателефонувавши до контакт-центру МОЗ.

Запис на вакцинацію від COVID-19 для всіх охочих буде відкрито з 1 березня і відбуватиметься він через застосунок «Дія», портал «Дія» та контакт-центр МОЗ з питань COVID-19. «Це дуже важливо і стосується українців, які хочуть записатися в чергу на вакцинацію, віком від 18 до 59 років», — наголосив представник міністерства.

Кучер також нагадав, про дорожню карту вакцинації від COVID-19. Відповідно до неї, є чотири етапи щеплення:

  • перший — вакцинація медпрацівників лікарень, які працюють із хворими на COVID-19, мешканців закладів для людей похилого віку, військовослужбовців у зоні проведення ООС;
  • другий — вакцинація медпрацівників, людей похилого віку 80+ та соціальних працівників;
  • третій — вакцинація людей віком від 65 років, працівників критично важливих структур, державної безпеки, працівники сфери освіти;
  • четвертий — вакцинація людей від 60 років, людей з хронічними захворюваннями, осіб, які працюють та відбувають покарання в місцях обмеження волі.

Українці віком від 18 до 59 років не входять до цих груп щеплення. А тому зможуть ввести препарат на п'ятому етапі. «Коли, згідно з дорожньою картою з вакцинації, настане відповідний етап, громадянам, які будуть в електронній черзі, запропонують записатися до пункту щеплення, обравши відповідний найближчий його, дату та час візиту», — розповів Ярослав Кучер.

Схожі новини